Varza a la Cluj ( varianta mea )

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 5672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  o varza mica
  •  o cana de orez
  •  cateva bucati de caizer
  •  costita afumata
  •  2 carnaciori
  •  o ceapa
  •  2 ardei rosii
  •  un morcov
  •  sare
  •  piper
  •  sare de lamaie
  •  cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj ( varianta mea ):

Se pune la prajit costita, si carnaciorii, le scoatem dupa ce s-au prajit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa pana incepe sa sticleasca, adaugam morcovul dat pe razatoare mica si ardeiul taiat cubulete mici, lelasam sa se inbuseasca cateva minute, dupa care adaugam varza frecata bine cu sare si piper si calim impreuna pana cand aceasta se inmoaie bine.

Se pune la fiert orezul cu putina sare.

Cand sunt pregatite varza, orezul si carnea, se aseaza intr-o tava de yena: un rand de varza, unul de orez si iar un rand de varza, deasupra punem costita, carnaciorii si caizerul,se condimenteaza cu sare si piper, cimbru si turnam o ceasca de apa, in care dizolvam putina sare de lamaie. bagam la cuptor pt circa 30 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj ( varianta mea )" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar cu garnitura de orez